Nytänkande andningsklinik med personligt utformad rehabilitering

Remeo erbjuder kvalificerad vård och rehabilitering till dig som behöver andningshjälp. Hos oss får du ett eget rum i en lugn och ombonad miljö, nära naturen. Remeo betyder ”jag återvänder hem” och det är själva tanken med kliniken. Med individuell vård och rehabilitering börjar vägen härifrån, tillbaka till din vardag, redan dag ett.

Hos Remeo vistas du i lugna, vackra  Sköndal i södra Stockholm. Den hemtrevliga miljön inom våra lokaler bidrar till att skapa de bästa förutsättningarna för att stabilisera och förbättra din hälsa. Kliniken har 16 inredda patientrum som samtliga är enkelrum, med egna badrum. Fyra av rummen är utrustade för intensivvård. Dessutom hör till kliniken två vackra trädgårdar, en välutrustad träningslokal för fysioterapi och arbetsterapi samt ett utbildningsrum. Utanför finns fina stråk för promenader i grönska och med fågelkvitter.

Patientsäkerhet

Här hittar du information om Remeos patientsäkerhetsarbete. Du kan även lämna synpunkter eller klagomål på din eller din närståendes vård.

Samtal med en f d patient på Remeo

Här kan du lyssna till ett samtal med Remeos sjuksköterska Karin och patient Mary som vårdades på Remeo under några månader fram till april 2021. Hon berättar om vistelsen på kliniken och den mödosamma resan tillbaka till livet. Sjuksköterska Karin kompletterar med förklaringar kring den behandling och rehabilitering som Mary gick igenom. När samtalet spelades in i november 2021 är Mary på god väg att bli helt återställd. Även hennes make Ragnar medverkar delvis i samtalet. 

Du kan även ladda ned samtalet som mp3-fil här

Remeo är Sveriges första klinik för intensivvårdsnära rehabilitering av patienter med långvarig kritisk sjukdom.

Remeo erbjuder avancerad andningshjälp och rehabilitering i en lugn och ombonad miljö.

Vi omger dig med ett team av specialister under vistelsen hos oss.

Utbildning av närstående och av assistenter.

Broschyren till dig som är patient eller närstående

Den här broschyren riktar sig till dig som är patient hos Remeo eller är närstående till en patient. I den kan du läsa om vården hos oss och praktisk information som du behöver känna till innan och under vistelsen.